Ugovor će omogućiti Telekomu Srbija da iskoristi Vodafonovu vodeću poziciju u digitalizaciji potrošačkih proizvoda i ponude servisa

Jedna od vodećih telekomunikacionih kompanija u Evropi i Africi Vodafon i Telekom Srbija potpisali su ugovor o partnerstvu koji obuhvata Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Taj poslovni odnos će omogućiti Telekomu Srbija da iskoristi Vodafonovu vodeću poziciju u domenu digitalizacije potrošačkih proizvoda i ponude servisa, navedeno je u zajedničkom saopštenju.

Foto: news.com.au/NZ

Partnerstvom sa Vodafonovom kompanijom za nabavke (Vodafone Procurement Company) Telekom Srbija imaće pristup kapacitetima za različite nabavke.

To znači da, kako je navedeno, ovo partnerstvo obezbeđuje i uvide u kategorije različitih proizvoda i strateško usmeravanje, konsultantske usluge, odnosno savetovanje tokom kompletnog procesa nabavki (end-to-end), čime se ostvaruje optimizacija troškova i stvaranje vrednosti.

Generalni direktor Vodafona za partnerska tržišta Dijego Masida je rekao tim povodom da sa oduševljenjem pozdravljaju pristupanje Telekoma Srbija njihovoj porodici partnerskih tržišta i da se raduju zajedničkom radu u cilju prenošenja znanja i iskustva te kompanije za potrebe korisnika Telekoma u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić je rekao da je Telekom regionalna kompanija sa dugom tradicijom uspešnog poslovanja.

- Tokom protekle dve godine, bili smo usredsređeni na transformaciju kompanije, kako bismo mogli da se ravnopravno nosimo sa najrazvijenijim kompanijama u svetu. Uvereni smo da će nam saradnja sa Vodafonom, jednim od globalnih lidera u ovoj delatnosti, obezbediti pristup svim važnim resursima u oblasti digitalne transformacije i da će nam omogućiti da povećamo efikasnost našeg poslovanja, da optimizujemo troškove i unapredimo korisničko iskustvo - rekao je Lučić.

U saopštenju se navodi da je Vodafon najveći operator mobilne i fiksne telefonije u Evropi i vodeći globalni provajder IoT usluga.

Autor: Tanjug

#Partnerstvo

#Vodafon

#Vodaphone

#telekom srbija

#ugovor