Otkriveno i nekoliko grafičkih kartica

Kako prenosi portal Kossev, srpski carinici, u saradnji sa policijom, sprečili su juče na prelazu Horgoš pokušaj krijumčarenja kozmetike, kao i nekoliko grafičkih kartica, saopštila je Uprava carina Srbije.

Kozmetički proizvodi (puderi, kreme i setovi za dekorativnu kozmetiku) otkriveni su juče kada je na punkt za kontrolu u zemlju pristigao kombi marke „VW Crafter“ Britanskih registarskih oznaka, koji je saobraćao na relaciji Velika Britanija – Kosovo.

Prilikom susreta sa carinicima obojica putnika, jedan Državljanin Republike Srbije, drugi sa kosovskim dokumentima, rekla su da sa sobom nose samo lični prtljag, s tim što je suvozač prijavio i polovan krevet sa dušekom kao i četiri korišćena točka za svoj automobil.

Detaljnom kontrolom kombija carinici su pronašli još i 108 kartonskih kutija, sa gotovo 10,000 različitih kozmetičkih preparata australijske kompanije „Nude by Nature“ u vrednosti od preko 360,000 australijskih dolara, kako i tri nove grafičke kartice vredne oko 4,000 australijskih dolara.

Zbog vrednosti krijumčarene robe, koja premašuje trećinu vrednosti vozila, biće oduzeto vozilo , čime se ukupna vrednost celog prekršaja uvećava na skoro 244,000 evra.

Kako stoji u izveštaju Uprave carina Srbije, krivični postupak biće pokrenut protiv 41-godišnjeg vozača.

Autor: kossev.info

#240.000 evra

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Parfimerija

#Zaplena

#kozmetika