Razmatra se promena radnog vremena ugostiteljskih objekata i uvođenje 24 časa kovid propusnica 🧐

Sednica Kriznog štaba počela je danas u 15 časova i 30 minuta u Vladi Srbije, a pored analize epidemiološke situacije, struka će raspravljati i o novim pooštrenim merama.

Kurir podseća da su lekari iz medicinskog dela Kriznog štaba na poslednje dve sednice insistirali na pooštravanju mera, kako bi se zaustavilo širenje virusa. Tražili su uvođenju kovid propusnica, da se objektima uslužnih delatnosti, koji nisu od esencijalnog značaja, radno vreme skrati do 17 sati, da se smanji dozvoljen broj ljudi na jednom mestu sa 500 na pet.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Predrag Kon rekao je pre nekoliko dana da struka traži skraćenje radnog vremena do 17 sati i da je cilj smanjenje kontakata.

- Jedini rezultat je sinergično sprovođenje raspusta koji bi sa dva vikenda trajao 9 dana i uvođenje 24 sata kovid propusnica da se ne bi okupljala ta ista mladež. Cilj je smanjenje kontakata i da nema prelivanja u škole i vraćanja toga nazad. Sa druge strane to je jedna mogućnost. Mi tražimo i više od toga, da skraćenje radnog vremena bude do 17 sati, pa onda vakcinacija - kazao je dr Kon.

Autor: Kurir

#Sednica Kriznog štaba

#korona

#koronavirus

#kovid propusnice

#krizni štab