Obezbeđene dodatne količine

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će od 16 sati biti nastavljena normalna isporuka gasa, jer je "Srbijagas" uspeo da obezbedi dodatne količine ovog energenta iz Mađarske.

- Upravo sam završio sastanak sa rukovodstvom 'Beogradskih elektrana' i Sekretarijatom za energetiku u vezi sa energetskom situacijom koja je nastala posle otežanog snabdevanja gasom zbog havarije u Bugarskoj. 'Srbijagas' je pre pola sata obavestio Grad Beograd da će od 16 sati nastaviti sa normalnom isporukom gasa, jer su uspeli da obezbede dodatne količine iz Mađarke. Na taj način je prevaziđena potencijalna kriza koja je postojala u snabdevanju gasom 'Beogradskih elektrana'. S obzirom na to da Elektrane danas i ne greju jer je temperatura viša od 12 stepeni Beograđanke i Beograđani nisu ni osetili ovaj problem koji se pojavio danas - pojasnio je Vesić, prenosi Beoinfo i B92.

Kako je rekao, od 16.00 časova biće nastavljena redovna isporuka gasa, a radijatori će već sutra biti topli jer se očekuje hladnije vreme.

Autor: beoinfo / b92.net

#Srbija

#beograd

#gas

#madjarska