Sve dok ih ne budemo odvojili od mehaničke ventilacije i krenuli uzlaznim tokom oni su u teškom stanju. 😌

Na Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova trenutno se nalazi 3dece sa teškom kliničkom slikom zbog virusa korona, a trenutno stanje dve bebe koje se nalaze na mehaničkoj ventilaciji je i dalje kritično.

- Ove 2 bebe o kojima smo već govorili nalaze se na mehaničkoj ventilaciji, zasada su stabilno. Vitalno ugrožavajuće stanje je kod ove 2 bebe zato što zahtevaju intenzivnu negu i terapiju. Iako je sada teško proceniti, nadamo se da smo onaj prvi deo kada je njihov život visio o koncu uspeli da stabilizujemo, ali sve dok ih ne budemo odvojili od mehaničke ventilacije i krenuli uzlaznim tokom, pričaćemo da su u teškom stanju, jer i jesu - rekla je za TV Prva dr Snežana Rsovac.

Doktorka navodi da je 3. dete dijabetičar i da se nalazi na istom odeljenju gde se smeštaju kovid pacijenti radi lečenja. Da bi se predupredilo ovo, doktorka savetuje da svako snosi pojedinačnu odgovornost, a to podrazumeva držanje distance u zatvorenom prostoru i kada je mala distanca nošenje maski i na otvorenom, često pranje ruku i vakcinacija.

Autor: Novosti

#Srbija

#bolest

#dete

#koronavirus