Poziv stigao od premijerke Brnabić

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić boraviće 2. i 3. novembra u zvaničnoj poseti Srbiji, preneli su crnogorski mediji.

Danas je na sednici crnogorska Vlada utvrdila platformu za zvaničnu posetu, tokom koje su planirani su susreti sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije.

Krivokapić dolazi u posetu na poziv predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, objavila je Vlada Crne Gore, prenose Vijesti.

U delegaciji Crne Gore su premijerovi savetnici Vanja Radević, Ivan Šikmanović i Nikola Zečević, zatim Ana Ražnatović, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Srbiji i Ivana Malović, šefica kabineta premijera.

- Zvanična poseta predsednika Vlade biće u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, kao i unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje. Poseta predstavlja i priliku da se istakne važnost stabilnog i sigurnog regiona, kao i značaj njegove jače integracije kroz mehanizam Berlinskog procesa, kojim se učvršćuje evropska perspektiva Zapadnog Balkana - navodi se između ostalog u dokumentu o poseti.

Dodaje se i da će, imajući u vidu krizu nastalu usled pandemije COVID-19, poseta biti odlična prilika za razgovor o modelima usmerenim na prevazilaženje zdravstvenih, ekonomskih i drugih izazova uslovljenih pandemijom sa kojima se obe države suočavaju.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Ana Brnabic

#Crna Gora

#Srbija

#Zdravko Krivokapic

#krivokapic

#poseta krivokapica