Predstavljaju potencijalni rizik za sugrađane koji vole da provode vreme u ovom izuzetno posećenom parku. 😉

JKP Zelenilo-Beograd će u toku srede i četvrtka izvoditi radove na sadnji 28 stabala u Tašmajdanskom parku.

Nove sadnice će biti posađene nakon uklanjanja 14 potpuno suvih stabala koja predstavljaju potencijalni rizik za sugrađane koji vole da provode vreme u ovom izuzetno posećenom parku.

Nakon ovih radova, Tašmajdanski park će biti bogatiji za 12 stabala graba, 4 stabla lipe, 1 judino drvo, 1 pitomi kesten, 1 divlji kesten, dva zelkova, 1 koprivić, 4 stabla jasena i 3 stabla kelreuterije.

Napominjemo da JKP Zelenilo-Beograd, kao preduzeće čija je osnovna delatnost uređenje i održavanje javnih zelenih površina, ima veliku odgovornost prema sugrađanima, njihovoj imovini, ostalim objektima i infrastrukturi u gradu.

Zbog toga je obaveza Zelenila da pravovremeno preduzima sve neophodne mere na stablima, i da stabla u Beogradu održava u urednom stanju u kome su ona bezbedna za okolinu.

Svako posečeno stablo nadoknađujemo sadnjom višestrukog broja novih sadnica. Samo u toku ove godine kroz redovan program održavanja, na javnim površinama zasađeno je blizu 5.000 stabala i još gotovo 950 donatorskih sadnica.

U prilogu Vam dostavljamo fotografije suvih stabala koja će biti uklonjena i na čije mesto će biti posađene nove sadnice.

Autor: Blic

#Gradsko zelenilo

#JKP Zelenilo-Beograd

#Seča stabala

#Tašmajdanski park