Poruke su da samo dogovor može da očuva mir

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je danas u Banjaluci da će zajednička skupština Srbije i Srpske biti održana narednog meseca u Beogradu, a povodom jubileja 30 godina od Parlamenta Srpske.

- Samo dogovor može da očuva najvažniju stvar, a to je mir - rekao je Dačić i istakao da je Srpska sačuvala svoj identitet.

- Mnogi nemaju predstavu koliko su ti datumi značajani. Možda 30 godina ne predstavlja veliku vremensku distancu, ali za Srbiju i Republiku Srpsku bile su prekretnica za budućnost - rekao je Dačić na konferenciji za novinare posle razgovora sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

U Banjaluci je danas održana Svečana akademija povodom 30 godina Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić poručio da je za zvanični Beograd opstanak i razvoj Republike Srpske pitanje od najvećeg značaja i da će to tako uvek i biti.

- Današnje rukovodstvo Srbije ne pravi razliku između onih koji su ih birali i bilo koga u Republici Srpskoj. Nema razlike između Niša, Beograda, Banjaluke ili Drvara. Ko nama može da zabrani da napad na Banjaluku i Republiku Srpsku ne tretiramo kao napad na Srbiju. U tom pogledu imate punu podršku rukovodstva Srbije - poručio je Dačić.

Autor: Tanjug AP

#Repulbika Srpska

#Srbija

#skupština