COVID-19 se u Srbiji ne predaje, skoro 6.000 novozaraženih

U poslednja 24 časa u Srbiji su registrovana još 5.907 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 19.718 osoba testiranih u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminule su, nažalost, još 62 osobe. To znači da se Srbija opasno približila apsolutnom rekordu u broju preminulih u jednom danu, koji je iznosio 69.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalaze 274 pacijenta.

Najveći broj novozaraženih u jednom danu bio je 8.467 krajem prošlog meseca. Ostali crni rekordi iznose: 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, ostvareni u decembru 2020. godine.

Juče je bilo 5.773 pozitivna slučaja od 17.354 testirane osobe, dok je, nažalost, 61 osoba preminula, dok je 289 pacijenata bilo na respiratoru.

Od subote je na znazi odluka Vlade da od 22.00 časa za ulazak u ugostiteljske objekte bude potreban kovid sertifikat, koji podrazumeva da je osoba ili vakcinisana 2. dozom u poslednjih 7 meseci, ili da ima potvrdu o preležanom virusu u poslednjih 7 meseci, ili da ima negativan PCR test ne stariji od 72 sata, odnosno antigenski test ne stariji od 48 časova.

Od danas se očekuje kažnjavanje pravnih i fizičkih lica koja ne poštuju donete odluke Vlade o merama za suzbijanje koronavirusa.

Autor: redportal.rs

#broj zaraženih

#korona izveštaj

#korona presek

#obolelih

#preminulih

#umrlih