U planu proširivanje kapaciteta uvođenjem novih proizvodnih linija i sistema brisača

Iz kompanije Boš saopštili su danas da kao vodeći dobavljač tehnologije i usluga beleže važan trenutak poslovanja u Srbiji - u proizvodnom pogonu u Pećincima proizvedeno je 100 miliona brisača.

Prema rečima direktora fabrike u Pećincima Jorga Krečmara, u planu je da kompanija proširi kapacitete uvođenjem novih proizvodnih linija i sistema brisača.

Foto: ras.gov.rs/N/A

- Za nas je najvažniji kvalitet proizvoda, a tome doprinosi tradicija duga preko 130 godina, ali i inovacije koje ugrađujemo u svaki detalj, na primer, pri sklapanju brisača - dodao je Krečmar i naglasio da broj od 100 miliona proizvedenih metlica brisača za fabriku Boš predstvlja ogledalo predanog rada celog tima u fabrici.

Generalna direktorka Boš grupe u Srbiji Jovanka Jovanović navela je da su u farbci veoma ponosni što mogu da se pohvale činjenicom da obeležavanju tako značajan rezultat.

- Za nas ovaj broj predstavlja veliki uspeh koji nije bilo moguće ostvariti bez velikog truda i rada svih zaposlenih tokom poslednjih 8 godina. Zahvaljujući proizvodnji delova za automobile, Bosć je u top 15 najvećih izvoznika u Srbiji - izjavila je ona.

U saopštenju se dodaje da je kompanija od 2012. godine uložila oko 117 miliona evra u razvoj poslovanja u Srbiji - od čega više od 18 miliona evra samo tokom 2020. godine.

Fabrika u Pećincima ima oko 1.900 zaposlenih, od toga preko 1.400 radi u proizvodnji i skoro 500 zaposlenih za podršku biznisu, i to od inženjerskih pozicija, logistike do odeljenja podrške, naveli su iz fabrike.

Fabrika pripada diviziji Elektro pokretača kompanije Boš i od početka rada 2013. godine ređa uspehe i predstavlja primer dobrog poslovanja, kako u Srbiji, tako i u okviru Boš grupe na globalnom nivou.

Kako naglašavaju, dokaz uspešnog poslovanja je i činjenica da je u oktobru u Pećincima napravljena jubilarna - 100-milionita metlica brisača. 😄

Takođe, planirano je dalje ulaganje u istraživanje i razvoj, kao i proširenje kapaciteta fabrike.

Podsećaju da je fabrika u Pećincima 2015. godine osvojila nagradu za najbolju Boš mladu fabriku, a pored toga nosilac je nekoliko nagrada kupaca sa kojima Boš sarađuje.

Autor: Tanjug

#Bosch

#Boš

#Srbija

#pećinci

#proizvedeno

#sto miliona brisača