Kalibrom kojim je pucano na Srbe ubijen je i Oliver Ivanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je sinoć gostujući na Prvoj TV, da ZSO mora biti stvorena jer je tako ugovoreno Briselskim sporazumom.

– Mene optužuju da sam kriv zbog toga što želim da se u delo sprovede akt potpisan od strane EU – rekao je Vučić.

Policija lažne države nije ni obavestila komandanta „regiona Sever“ o akciji u Severnoj Mitrovici i Zvečanu, rekao je Vučić.

– Prvi put je ROSU došao na sever Kosova i Metohije zbog voza sa srpskim manastirima, drugi put kad je uhapšen i pretučen Marko Đurić. Oni misle da su bogovi. Pravdali su to što su ga prebili. U septembru 2018. upali su jer je Hašim Tači želeo da se pred izbore vozi na Gazivodima.

Posle toga su upali navodno zbog hapšenja „ubica Olivera Ivanovića“. Nakon toga sa 30 borbenih vozila su se uputili ka Zubinom Potoku. Posle toga su upali zbog potrage za „drugim osumnjičenim policajcima“ – podsetio je Vučić.

Predsednik je podsetio da lažna država nema pravo da ima vojsku i da gazi Rezoluciju 1244.

– Oni me otvoreno lažu. Lažu sve nas. Misle da smo debili i da mogu da na prodaju tu prilu o borbi protiv korupcije i kriminala. Jedino ih je briga da Srbija nema nikakvog prisustva na Kosovu i Metohiji. Oni misle da smo mi debili. Nemojte da nas pravite budalama – rekao je Vučić, prenose Novosti.

Predsednik Srbije je rekao da Velika Britanija stoji iza napada ROSU.

– Imam odlične odnose sa Velikom Britanijom i uvek ću da ih želim, ali ne dam da me prave budalom – rekao je Vučić.

– Našli smo im 58 čaura, NATO kalibra 5,56. Iz istog je ubijen Oliver Ivanović. Taj kalibar Srbi sa Kosova i Metohije nemaju – rekao je Vučić.

On je ponovio da se pogrom neće desiti kao 2004. godine.

– Oni će nastaviti da provociraju, ali neće ići na pogrom Srba. Da nisam ovako postupio, mogli bi to da rade, a neko rukovodstvo Srbije bi se sakrivalo pod sto. Ja da se skrivam pod stolom u kriznim situacijama – ne pada mi na pamet! Sto puta sam ih upozoravao i molio, a ne mogu da podnesem da nam vređaju inteligenciju lažnom pričom o „borbi protiv korupcije i kriminala“. To ne mogu da prodaju mom Vukanu od 4 godine – rekao je Vučić i objasnio da mu je bilo teško da sluša Srbe sa Kosova i Metohije i da trpi kritiku zbog nečega što nije kriv.

Predsednik je dodao da „Albanci varaju kao na šibicama“.

Autor: redportal.rs

#Velika Britanija

#Vučić

#na srbe

#rosu

#stoji iza napada