Na festivalu će se govoriti o odnosima Srbije i tzv. Kosova

Osmo izdanje festivala Mirdita, dobar dan!, kulturnog događaja koji se od 2014. godine organizuje u Beogradu i Prištini, počinje sutra u Prištini i trajaće do subote uz predstavljanje moderne umetničke, kulturne i društvene scene Srbije, saopštili su danas organizatori, prenosi portal Danas.

Kako je navedeno, u okviru ovogodišnjeg izdanja festivala, građani i građanke Prištine imaće priliku da detaljnije upoznaju kulturnu scenu Srbije, muzičare, filmske i književne autore i autorke, kao i da pogledaju neka od popularnih filmskih ostvarenja srpskih autora i autorki.

Deo festivalskog programa, kao i ranijih godina, biće posvećen razgovoru i debatama o temama važnim za *kosovsko i srpsko društvo, kao i o budućnosti odnosa *Kosova i Srbije.

Kroz trodnevno izdanje festivala u Prištini, publici će se predstaviti popularni umetnici i umetnice, predstavnici moderne kulturne i društvene scene Srbije.

Festival Mirdita, dobar dan! ove godine otvara film Hold me right/Zaceli me autorke Danijele Štajnfeld u Kinu Artmata, a koji donosi priču kako o osobama koje su preživele silovanje, o počinicima seksualnog nasilja, kao i o trnovitom putu progovaranja o tom nasilju i procesu zaceljenja. 

IZVOR: TW / Danijela Stajnfeld

Autor: Danas / redportal.rs

#Danijela Štajnfeld