Nikada više sahrana

Pogrebnici iz mnogih gradova u Srbiji poručuju da nikada više nisu imali sahrana. Čak ni u prethodnim talasima epidemije. Ovaj je najsmrtonosniji i to pravdaju brojkama, piše Blic.

Pored korone, koja svakodnevno odnosi živote, tu su i ostali uzroci smrti.

Na 10 prestoničkih gradskih grobalja u septembru sahranjeno je 1.417 preminulih. U istom mesecu prošle i pretprošle godine sarhanjeno 1.017, odnosno 936 preminulih. Od početka oktobra u Beogradu se dnevno u proseku obavi 60 sahrana. Ako se tako nastavi, ovog meseca imaćemo čak 1.800 sahrana.

- Broj raspoloživih termina za sahranjivanje, imajući u vidu trenutnu pandemijsku situaciju, zavisi o kom se grbolju radi. Naime, termin za sahranjivanje na grobljima u nadležnosti JKP Pogrebne usluge Beograd se čeka od dva do pet dana u zavisnosti od groblja. Najviše sahrana ima na većim, otvorenim grobljima u nadležnosti našeg preduzeća kao što su Nova Bežanija, Orlovača i Lešće. Od nedelje 3. oktobra zbog povećanog broja sahrana i kremacija uvedeno je i sahranjivanje nedeljom na nekih od većih grobalja - kažu u JKP Pogrebne usluge u Beogradu.

Autor: redportal.rs

#Pogreb

#Srbija

#sahrana