Plan mu nije uspeo

Jugoslav Vukadinović, ambasador Srbije u Kairu, uhvaćen je na beogradskom aerodromu sa velikom količinom novca koju je pokušao da prenese preko granice, saznaje nezvanično.

Kako otkriva Blicov izvor, Vukadinović je pre izvesnog vremena sa suprugom doputovao iz Kaira na aerodrom Nikola Tesla i tada je pokušao da u zemlju unese 84.000 evra u kešu koje prethodno nikome od nadležnih nije prijavio.

- Vukadinović i njegova supruga su se vratili iz Egipta pošto je on samo nekoliko dana ranije opozvan sa mesta ambasadora. Sa sobom su imali 12 kofera u kojima je bilo raspoređeno 80.000 evra i još oko 4.500 evra su imali u novčanicima - otkriva izvor Blica.

Svaka osoba može u zemlju da unese neograničeno mnogo novca, ali ukoliko je suma veća od 10.000 evra, taj novac mora da bude prijavljen. Vukadinovići su tu sumu daleko prekoračili, a nikoga od nadležnih nisu obavestili.

Kada su ga uhvatili, on je rekao da se radi o diplomatskoj pošiljci. Međutim, kako svaku diplomatsku pošiljku mora da prati kurirsko pismo, a on ga nije imao, carinici su shvatili da laže. Onda je promenio iskaz i rekao da je reč o ličnoj ušteđevini - navodi naš sagovornik.

Međutim, prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, iako je bio u obavezi da prijavi ličnu ušteđevinu, on to nije uradio, a pomenuti novac nigde nije zaveden.

Autor: Blic

#Srbija

#ambasador srbije

#novac