Zaboravio na obećanje da neće biti dijaloga

Besnik Velija, urednik prištinske Gazete, žestoko je isprozivao premijera tzv. Kosova, lidera privremenih institucija na Kosovu i Metohiji.

Velija je na svom Tviter profilu napisao: 

- Premijer Kurti sastao se sa predsednikom Srbije Vučićem po treći put u roku od 7 meseci na vlasti. Da li je Vučić "lokalni Srbin" ili je premijer Kurti zaboravio obećanje o dijalogu koji će početi od lokalnih Srba i koji će biti sedmi na listi prioriteta.

IZVOR: TW / @BesnikVe

Podsetimo, takozvani premijer lažne države Kosovo, Aljbin Kurti rekao je juče na Samitu EU-Zapadni Balkan na Brdu kod Kranja u Sloveniji, da će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kurti je novinarima rekao da će se sa Vučićem sastati u pauzi dve sesije samita, a da će sastanku prisustvovati i nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emanuel Makron.

- Srbija ne priznaje Kosovo, Kosovo ne priznaje Srbiju, a potreban nam je dogovor - rekao je Kurti i naglasio da "evropski fondovi ne idu bez evropskih vrednosti - rekao je Kurti.

Kurti je, uoči Samita, u izjavi novinarima, rekao da je prošlo tri godine od kada je Evropska komisija preporučila viznu liberalizaciju sa Kosovom.

- Velika je nepravda i nedostatak fer odnosa prema građanima da se to još nije dogodilo -poručio je on.

Autor: redportal.rs

#Kosovo

#Kurti

#Priština

#Srbija

#albanski mediji

#beograd

#trči

#za vučićem