Albanci ogorčeni zbog povlačenja ROSU

Glavni urednik najpopularnijeg prištinskog portala "Gazeta Ekspres", Berat Buzhala, ogorčen zbog poraza Prištine na pregovorima o rešenju krize na severu KiM u Briselu, poručio je takozvanom kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju da je kapitulirao.

- Vi uklonite barikade, mi uklonimo policiju. To znači da se predajemo unutar svoje države. To znači da se upoređuju, kako ih je nazvao Kurti, sa ruskim, srpskim i crnogorskim kriminalcima, sa kosovskom policijom koja radi na teritoriji njihove države. Zašto? - upitao je Buzhala.

IZVOR: TW / @buzhala

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je srpska strana u Briselu prihvatila, kako je EU saopštila, kompromisni predlog za deeksalacoiju situacije na severu Kosova i Metohije.

Vučić je preneo da su se, pod tačkom 1, obe strane u Briselu dogovorile da se ROSU povuku sa Jarinja i Brnjaka, simutano sa uklanjanjem barikada, 2. oktobra od 8 sati, i da se ROSU povuku najkasnije do 16 sati tog dana.

- Došli smo do neke vrste kompromisnog rešenja za deeskalaciju situacije na severu Kosova, kojim sam veoma zadovoljan. Dogovoreno je da se ROSU povuku sa Jarinja i Brnjaka 2. oktobra od 8 sati simultano sa uklanjanjem barikada, najkasnije do 16 sati - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Autor: redportal.rs

#Poraz

#albanski mediji

#kosova

#kurti je poražen