Do sada pristiglo ukupno 8,5 miliona koverti sa fiskalnim računima, a za dodelu ostalo još 8 stanova i 13 automobila

Ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su danas ugovor o dodeli trosobnog stana u naselju Zemunske kapije sa dobitnikom u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Nakon potpisivanja ugovora, ministar je uručio ključeve stana srećnom dobitniku, Titomiru Stojkoviću iz Boleča, kojem je poželeo da sa porodicom provede puno lepih trenutaka u stanu i iskazao zahvalnost na pružanju podrške Vladi u suzbijanju sive ekonomije.

- Želim da vam zahvalim na učestvovanju u nagradnoj igri. Za mene je najvažnije da građani Srbije i dalje razvijaju svest o važnosti borbe protiv sive ekonomije i da nastave da sakupljaju fiskalne račune - rekao je Mali u Vladi Srbije.

On je istakao da je do sada pristiglo ukupno 8,5 miliona koverti sa fiskalnim računima i pozvao sve građane da nastave da učestvuju u nagradnoj igri, jer je za dodelu ostalo još 8 stanova i 13 automobila.

Dobitnik trosobnog stana u Zemunu Titomir Stojković kaže da je od aprila počeo da sakuplja koverte sa porodicom i da je poslao 13 koverata, ali da nije očekivao da će baš on dobiti nagradu.

- Ne može da se kaže da je broj 13 baksuzan, meni je bio srećan. Apelovao bih na sve da uzimaju račune i da ih šalju, a ujedno time doprinosimo borbi protiv sive ekonomije - rekao je Stojković.

Mali je podsetio da od 1. novembra kreće prelazni period za novi sistem fiskalizacije koji će trajati do kraja aprila sledeće godine.

- To je sistem koji je usklađen sa novim dobom u kojem živimo, doprineće suzbijanju sive ekonomije, a za građane je važno da znaju da će kada budu nešto kupovali moći da kontrolišu da li su fisklani računi koji se izdaju pravi ili ne - rekao je Mali.

Autor: Tanjug

#Titomir Stojković

#siniša mali

#uzmi račun i pobedi