Ministar Udovičić otvorio prvu Školarijadu 🥰

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić učestvovao je na forumu Školski sport – platforma za zdrav način života, a kasnije zvanično otvorio Školarijadu, koja se po prvi put organizuje i održava u Srbiji.

- Srbiji je pripala velika čast i odgovornost da bude prvi domaćin najvećeg sportskog takmičenja za decu školskog uzrasta na svetu. Zahvaljujem svima koji su prepoznali važnost Školarijade na globalnom nivou i verovali da je Srbija pouzdan domaćin koji može da odgovori svim izazovima i zahtevima organizacije, ali i da postaviti standarde za ubuduće, što ćemo uveren sam, u narednim danima pokazati. Naša zemlja sistemski ulaže u usavršavanje mladih, negovanje njihovih talenata i punim kapacitetima podržava razvoj i dostupnost sporta na svim nivoima.  Dugogodišnjim zalaganjem došli smo do pozicije lidera u organizaciji međunarodnih sportskih takmičenja u regionu, na šta smo veoma ponosni, i odatle potiče i moja uverenost da će svi učesnici Školarijade iz Srbije poneti samo najlepše utiske - istakao je ministar Udovičić.

View this post on Instagram

A post shared by Ministarstvo omladine i sporta (@omladinaisport)

Mladim sportistima iz celog sveta koji učestvuju na najvećem sportskom takmičenju za decu školskog uzrasta na globalnom nivou ministar je poručio

- Dragi mladi sportisti, dobro došli u Srbiju, zemlju sporta i velikih šampiona! Ovde ste svi pobednici i zato uživajte na terenu, ali i van njega. Sport je više od takmičenja, on spaja i ujedinjuje, i zato pored sportskih uspeha nadam se da ćete iz Srbije poslati snažnu poruku prijateljstva, poruku da su svi dobrodošli u našu sportsku porodicu, najbolju, najveću i najbrojniju na planeti koja pomera granice. Želim vam svima puno sjajnog druženja, osmeha i lepih uspomena koje ćete poneti iz naše Srbije!

Autor: redportal.rs

#Vanja Udovičić

#ministarstvo omladine i sporta

#Školarijada

#Školski sport