Žrtve se mogu i dalje prijavljivati za učešće u postupcima našeg suda

Kosovska Mitrovica(četvrtak,9.septembar)-Žrtve se mogu i dalje prijavljivati za učešće u postupcima našeg suda i uveravam sve da je proces prijave poverljiv i siguran.Služba za učešće žrtava je spremna pomoći i odgovoriti na sva pitanja na poverljivoj osnovi.

 - Ovo je izjavila seketar Specijalnog suda za zločine - OVK - u Hagu dr Fidelma Danlon koja je sa predsednicom Specojalizovanih veća ovog suda u okviru posete Kosovu u četvrtak(danas) boravila u Kosovskoj Mitrovici gde su učestvovale u interaktivnom susretu sa civilnim društvom i novinarima. Predstavnice Specijalizovanih veća suda u Hagu objasnile su aktivnosti ovog suda, odnosno na koji način sud obezbeđuje pravične ,nepristrasne , nezavisne i bezbedne postupke.

- Od početka svog rada, Specijalizovano veće Kosova sprovodi aktivnosti sa ljudima iz zajednice širom Kosova.Tokom svoje prve posete nakon početka sudskih postupaka, predsednica i sekretar su smatrali da je od vitalne važnosti nastaviti praksu odlazaka tamo gde ljudi žive kako bi sud i njegov rad bili dostupni javnosti-istakla je Trendofilova na konferenciji čije je izlaganje zbog korona virusa osim uživo bilo moguće pratiti i onlajn. Sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Danlon govorila je o postojećem sistemu zaštite svedoka, učešću žrtava i tome kako Sekretarijat osigurava upravljanje pritvorskim objektom u skladu sa svim međunarodnim standardima.

Autor: Redportal.com

#Fidelma Danlon

#Kosovo i Metohija

#hag

#Žrtve