Više od 100 obolelih mališana, u školama počela kombinovana nastava

Tri kragujevačke škole označene su kao mesta u kojima korona bukti, a ukupno je oko stotinu obolelih đaka. Zbog toga se u školskim klupama trenutno samo polovina đaka, a nastava se odvija po kombinovanom modelu.

Direktorka Prve kragujevačke gimnazije Slavica Marković objašnjava da jedna grupa nastavu pohađa ponedeljkom, sredom i petkom, a druga grupa utorkom i četvrtkom, pa da se onda smenjuju.

- Nije lako organizacijski, ali je jako važni da se trudimo da đaci onlajn nastavu prate uživo u realnom vremenu, samo u svojim domovima - ispričala je ona.

Foto: Pink.rs

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić dodaje da se broj novozaraženih pacijenata koronavirusom svakodnevno kreće između 150 i 200, a da oko 10 procenata novozaraženih koronavirusom svakodnevno bude hospitalizovano.

- Razmišljamo o uvođenju vanredne situacije, ali smo prošle godine imali negativna iskustva. Namučili smo trgovce, privredu, ugostitelje, a bili smo opet među najpogođenijim gradovima i opštinama u Srbiji. Ta mera nam je svakako na raspolaganju - navodi on, a da je sve u pripravnosti za priliv većeg broja kovoid pacijenata potvrđuje i proširenje kapaciteta Univerzitetskog kliničkog centra.

Autor: Kurir.rs

#Kragujevac

#Srbija

#koronavirus

#nastava

#ŠKOLA