Doktor Miodrag Lazić proglašen herojem Srbije 💗

Na današnjoj dodeli odlikovanja zdravstvenim radnicima koji su heroji Srbije u borbi protiv koronavirusa posthumno je odlikovan i čuveni dr Miodrag Lazić.

Zdravstveni radnici dobili su ordenje povodom Dana primirja na osnovu Ukaza o dodeli odlikovanja za izuzetne zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva Republike Srbije, koji je doneo predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Podsećamo da je smrt poznatog hirurga Miodraga Lazića zatekla srpsku javnost 14. aprila, u jeku prvog talasa koronavirusa.

Doktor Lazić bio je direktor Urgentnog centra u Kliničkom centru Niš, u kome je proveo svoj radni vek.

Poznata je i njegova posvećenost dobrovoljnom lečenju ranjenika u toku ratova 90-ih, kada je i napisao memoare Dnevnik ratnog hirurga, koji su izdati ove godine nakon njegove smrti.

Poznata je i njegova poslednja poruka javnosti u kojoj je napisao da i pored svesti o tome da je ugrožen zbog narušenog zdravlja, nije želeo da se skloni sa prve linije fronta u borbi protiv opakog virusa.

Potpisavši se kao "doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda" poslednja želja mu je bila da bude ispraćen uz Marš na Drinu. Nišlije su ispunile tu njegovu želju.

IZVOR: YT / Novosti

Autor: redportal.rs

#Dan primirja

#hirurg

#lazic

#miodrag

#odlikovanje

#orden

#vucic