Deca u doba korone razvijala narko poslove

Sredinom ovog meseca, policija je zatekla petanestogodišnjaka iz Beograda, u beogradskom parku Кošutnjak i tada je kod njega pronađeno i zaplenjeno čak 68 paketića droge kanabis.

Od početka 2021. godine, svojevrsni rekord po količni droge koja je otkrivena drži maloletni G.B. iz Beograda, kod koga je zaplenjeno oko 2.300 grama kanabisa koji je skrivao u gepeku automobila, piše dnevnik.rs.

Usred trajanja mere policijskog časa zbog korone, prošle godine, jedan maloletnik iz Beograda je razvijao narkodilerski biznis, a kad je uhapšen, pretresom stana za koji se sumnja da ga je koristio, policija je pronašla oko 3 kilograma marihuane.

Takođe nedavno, veća količina narkotika, zaplenjena je od maloletnika u Šapcu, kod koga je tokom policijskog pretresa pronađeno 319 grama marihuana, ali i pištolj sa 23 metka.

Po podacima o kriminalitetu maloletnika koje je objavio Republički zavod za statistiku, a prikupljeni su od nadležnih javnih tužilaštava, u toku prošle godine, zbog različitih krivičnih dela podnete su 2524 krivične prijave protiv maloletnika. Po iznetim podacima, najveći broj maloletnih delinkvenata je uzrasta oko 17 godina, a na 3. mestu po brojnosti bile su prijave zbog krivičnih dela u vezi sa zloupotrebom narkotika.

Autor: Telegraf

#Dečak

#dilovanje

#droga