U toku je rekonstrukcija i izgradnja mosta

Užice u narednom periodu dobija još jednu izuzetnu turističku atrakciju, jer će biti izgrađen most koji povezuje spomenik kulture Stari grad sa magistralnim putem, piše B92.net.

Na taj način će se privući veliki broj posetilaca koji su do sada samo prolazili pored Užica.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević potpisala je u Beogradu u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija ugovor za realizaciju geotehničkih istraživanja i izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju.

- Od ukupno 12 miliona dinara, koliko vredi projekat, kroz ovaj ugovor Ministarvo finansira 10, a preostala sredstva Grad je obezbedio u svom budžetu. Veoma nam je važna rekonstrukcija tvrđave, ali nam je isto toliko bitno da svim onim turistima koji su do sada prolazili pored Užica, omogućimo lakši i jednostavniji pristup Starom gradu - navela je gradonačelnica.

Gradonačelnica je istakla da će most sam po sebi biti atrakcija za turiste, a projektovana vrednost 100 miliona dinara, u potpunosti će biti finansirana od strane Vlade Republike Srbije.

- Svi možemo biti veoma ponosni na bogato kulturno nasleđe koje možemo uvrstiti u turističku ponudu Užica - dodala je gradonačelnica.

Autor: B92.net

#Stari grad

#magistrala

#rekonstrukcija

#tvrdjava

#uzice