Neće se uvoditi nove mere?

Sednica Kriznog štaba počela je u 16 č, a na dnevnom redu su brojne teme, od početka školske godine, vakcinacije, do pojačane kontrole već postojećih mera koje su sve vreme na snazi – maske u zatvorenom, distanca, dezinfekcija.

Razlog za reakciju trebalo bi da predstavlja i nagli skok broja novozaraženih. Prema poslednjim zvaničnim podacima, u proteklih 24 sata je u Srbiji je na korona virus testirano 15.656 osoba, od kojih je pozitivno 2.216 dok je, nažalost, osmoro osoba preminulo.

Kako prenosi Kurir, državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je u ponedeljak da će se na sednici Kriznog štaba odlučivati o novim merama, ali nije precizirao o čemu će se tačno razgovarati.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, rekla je da će glavna tema sednice biti početak školske godine, i istakla je da su na razgovore pozvani predstavnici sindikata, prosvetnih radnika, kao i predsednici Foruma beogradskih gimnazija i Udruženja pedijatara.

Član Kriznog štaba, epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović očekuje da će na sednici biti raspravljeno pre svega o tome da se mere oštrije kontrolišu, a ne da se uvode nove.

Autor: kurir.rs

#krizni štab

#mere

#sednica