Čeka se odluka

Disciplinski postupak protiv sudije Radmile Đerić, koja je pustila bahatog vozača sa Karaburme da se brani sa slobode, formalno pravno još nije ni pokrenut.

Sudija Radmila Đerić je pustila na slobodu Lazara G. vozača koji je na Karaburmi, na pešačkom prelazu, pokosio oca sa 2 dece, a nakon čega je jedno dete, mali Stefan (9), podleglo povredama u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj.

Disciplinski organi Visokog saveta sudstva postupaju na osnovu svojih ovlašćenja koja su propisana Zakonom o sudijama i Pravilnikom o postupku za utvrđivanje disciplinske odgovornosti sudija i predsednika sudova, a na pitanja koja nisu regulisana Zakonom o sudijama i Pravilnikom shodno se primenjuju odredbe Zakonika o krivičnom postupku. U konkretnom slučaju, 26. jula 2021. Disciplinskom tužiocu Visokog saveta sudstva podneta je disciplinska prijava protiv sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmile Đerić.

Kako prenosi Telegraf.rs ukoliko bude tužilac smatrao da postoji opravdana sumnja da je učinjen neki disciplinski prekršaj, a što će zavisiti od sadržine, kvaliteta i kvantiteta pribavljenih dokaza, Disciplinski tužilac će doneti odluku da li ima uslova za pokretanje disciplinskog postupka protiv sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmile Đerić i da li će Disciplinskoj komisiji Visokog saveta sudstva podneti predlog za vođenje disciplisnkog postupka.

Autor: Telegraf.rs

#Stefan

#pravni postupak

#sudija