Postoji mogućnost da bude i 🦠

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 1.288 slučaja zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 11.761 osoba testiranih u prethodnom danu. 🦠

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 7 osobe.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 26 pacijenata.

Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović rekao je danas za Kurir, da se Srbija već 46 dana nalazi u novom talasu koronavirusa, i da će do kraja septembra, dnevno biti više od 4.000 zaraženih. 😷 Takođe, rekao je da postoji mogućnost da bude i gore od njegovih matematičkih proračuna:

Postoji šansa da bude još više i traje duže. Turisti su potencijalni izvor zaraze za svaku zemlju, što se pokazalo na primeru različith država, zatim masovna okupljanja, sportski događaji... Dobra je priča što smo krenuli da testiramo za velike festivale, to će biti trend u budućnosti, te dnevne propusnice.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu.

pročitajte još

Prodat BIP! 🍺

Autor: redportal.rs / kurir.rs

#Srbija

#korona

#koronavirus

#presek