Jedina povratnica u ovom gradu na KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju kompletno je opremila stan u Đakovici, jedine povratnice Dragice Gašić, saopštio je direktor ove vladine Kancelarije, Petar Petković.

- Prethodnih dana majstori su doneli i montirali nameštaj koji je odabrala, da bi stan u koji se vratila nakon 22 godine bio komforniji za život - naveo je Petković, objavio je „KoSSev“.

Kazao je da Dragica Gašić „rešena da ostane i opstane na svome“, a da je Kancelarija tu da joj pomogne i bude podrška.

Kosovska policija uhapsila je prošle nedelje, jednu osobu u Đakovici, koja se sumnjiči da je provalila u stan povratnice Dragice Gašić, potvrdio je tada za Radio Slobodna Evropa sekciju na albanskom (REL) portparol Kosovske policije u Đakovici, Nuset Đurkaj.

Ovaj medij je tada podsetio da se Dragica Gašić vratila u svoj stan u utorak, 27. jula, nakon posete sestri u Klini. Ona je za RSE rekla da je slučaj provale u stan odmah prijavila Kosovskoj policiji.

Kako je tada kazala, u stanu su nedostajale njene lične stvari, hrana, sigurnosna kamera i uređaj za internet.

Dragica Gašić je prva srpska povratnica u Đakovici 21 godinu od rata. Nakon što je krajem juna javnost upoznata sa tim da se Gašić vratila da živi u Đakovici, jedanaest nevladinih organizacija iz ove opštine zatražilo je od lokalnih vlasti da je što pre isele i najavilo podnošenje peticije kosovskoj vladi.

Autor: kossev.rs

#Dragica Gašić

#Kosovo

#Srbija

#država

#sređen

#stan

#Đakovica