Ljubomora...

KIM: Kako prenosi portal Kossev, Osnovni sud u Đakovici, ogranak u Mališevu, osudio je optuženu E. E. na pet meseci zatvora uslovno, pod optužbom da je zbog ljubomore gurnula svog supruga i gađala ga šoljicom.

Prema presudi koja je izrečena u sredu, kazna zatvora prema optuženoj neće biti izvršena ukoliko ne počini drugo krivično delo u roku od godinu dana.

Takođe je dužna da plati iznos od 20 evra na ime troškova procesa, kao i 30 evra na ime obeštećenja žrtvama zločina.

Prema optužnici, 1. septembra 2020. godine, oko 05.30 sati, u njihovom zajedničkom domu, nakon spora, s namerom je upotrebila silu protiv povređenog supružnika V. H., prouzrokujući mu bol.

U optužnici se navodi da je, nakon što je optužena primetila poruku na telefonu oštećenog, usled ljubomore, počela da priča, viče i vređa ga, tako da je oštećeni izveo decu iz kuće i poslao ih kod prijatelja, dok optužena nastavlja da viče i u jednom trenutku se buni, gurajući povređenog obema rukama, zatim izvlači šoljicu i baca je u pravcu oštećenog, ali ga nije pogodila. Ona se tereti da je počinila krivično delo „napad“ iz člana 184. stav 1, za koje je propisana novčana kazna i kazna zatvora do godinu dana.

Autor: kossev.info

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#gađanje šoljicom

#napad

#osuda

#pet meseci zatvora

#presuda