Mere neće otvoriti prostor onima koji su nelegalno gradili objekte radi ličnog bogaćenja da legalizuju objekte

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da će država maksimalno olakšati proces legalizacije objekata onim građanima koji su na taj način rešavali stambeno pitanje.

Momirović je u izjavi za Tanjug naglasio da to neće otvoriti prostor onima koji su nelegalno gradili objekte radi ličnog bogaćenja da legalizuju objekte.

- Kada je zakon o legalizaciji donet 2015. godine, do današnjeg dana uspeli smo da legalizujemo oko 25& objekata, što je daleko od dovoljnog. Naš projektovani rok kada moramo sve da završimo je 2023. godina i od tog nećemo odustati - rekao je Momirović.

Foto: Kurir.rs

Ističe da će se država potruditi da se novim rešenjima maksimalno olakša ljudima koji su nelegalno gradili da bi rešili svoja socijalna pitanja, ali da, s druge strane, neće nekažnjeno proći oni koji su gradili da bi stekli imovinsku korist.

- Predsednik Aleksandar Vučić je bio jasan, moramo to da ubrzamo, ne smemo da produžavamo rokove, i moramo da rešimo to pitanje - istakao je Momirović.

Na pitanje šta je do sada kočilo legalizaciju objekata, Momirović smatra da svaka procedura koja nije jednostavna demotiviše građane.

- Svaka procedura koja nije jednostavna, može da se pretvori u kontra priču, zato mi moramo ovo da učinimo maksimalno jednostavnim i efikasnim - rekao je Momirović Tanjugu.

Foto: Pixabay.com/Pixabay

Naglasio je da 90% objekata od 1,9 miliona koji čekaju na legalizaciju pripadaju građanima koji su gradili nelegalno zbog socijalnog pitanja.

- To su pošteni ljudi kjoi nisu kršili zakone da bi sticali dobit, već da bi rešili elementarno pitanje na dostojan život i krov na glavom - rekao je Momirović.

Autor: Tanjug

#legalizacija

#nelegalizovani objekti

#tomislav momirović