Srbija još uvek nije prešla magičnu cifru od 50% vakcinisanih

Broj vakcinisanih u Srbiji i dalje nije prešao 50%, ali, kako napominje premijerka Ana Brnabić, prelazak te brojke očekuje se u narednim danima.

Kada je u pitanju donošenje odluke o eventualnoj trećoj dozi, premijerka ističe da će građani odluku o tome čuti do 1. avgusta.

- Imali smo sastanak sa članovima Nacionalnog tela za imunizaciju, Batuta, Medicinskog fakulteta i Agencije za lekove i medicinska sredstva. Nacionalno telo za imunizaciju radi studije, prati proizvođače vakcina i njihove studije u vezi sa trećom dozom. Do 23. jula oni će da daju svoje mišljenje o trećoj dozi Kriznom štabu, a Krizni štab će do 1. avgusta da donese preporuku za građane. Gledamo studije proizvođača, kakvu praksu sprovode druge zemlje, šta kaže SZO, a imaćemo i naše studije. Ne kasnimo u ovome, donećemo odluku na vreme, da svi budu mirni - rekla je Brnabić u gostovanju na televiziji Prva.

Premijerka je navela da ima ljudi koji ne žele da se vakcinišu, ali i "onih koji već sada hoće treću dozu" i dodaje da Srbija još nije prešla brojku od 50 % vakcinisanih punoletnih građana.

Autor: Telegraf.rs

#Vakcina

#premijerka

#preporuka