7 poslanika izjavilo da priznaje nezavisno Kosovo

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin posetio je danas premijera privremenih institucija u Prištini Alljbina Kurtija i tom prilikom istakao da poslanici koalicije „Ujedinjena dolina - SDA Sandžak" priznaju nezavisnost Kosovo.

Sa Sulejmanom Ugljaninom pošli su i poslanici srpskog parlamenta Šaip Kamberi, Enis Imamović, Nadija Bećiri, Mirsad Hodžić, Agjenda Bajrami i Selma Kučević, navodi se u saopštenju.

Ugljanin je Kurtiju zahvalio i na usvajanju rezolucije o Srebrenici, koju je prištinska skupština usvojila odmah po usvajanju iste rezolucije u parlamentu Crne Gore.

Ugljanin je rekao Kurtiju da su Bošnjaci veoma zahvalni što se prištinska skupština „priklonila zakonu“ i osudila, kako tvrdi, „najveći zločin u Evropi od Drugog svetskog rata“.

Ugljanin je rekao i da oni podržavaju Kurtija i vladu tzv. Kosova* u njihovoj „posvećenosti zaštiti prava Albanaca u Srbiji“, kao i „uspostavljanju reciprociteta prava nacionalnih manjina“ na tzv. Kosovu* i u Srbiji.

Poslanici iz koalicije „Ujedinjena dolina – SDA Sandžak“ informisali su Kurtija o funkcionisanju Nacionalnih veća Albanaca i Bošnjaka.

Autor: redportal.rs

#Kosovo

#Sulejman Ugljanin

#aljbin kurti

#poslanici srbije

#priznaju