Dodik je rekao da ovo priznanje doživljava kao njegovu ljubav prema Srbiji

Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici uručen je danas srpskom članu i predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku. Dodiku je Orden uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Iza mene je besana noć, jer radost odlikovanja nije mala. Nosiću ga sa ponosom, kao pripadnik istog naroda iz Republike Srpske. Zajedno sa Vučićem izgradili smo Srbiju, ali i Republiku Srpsku. Ona je moćnija, bolja, politički jača. Imao sam priliku da sarađujem i sa ranijim rukovodstvima Srbije, ali ovo je najbolji period saradnje. Drago mi je što se ovo dešava na Vidovdan, koji povezuje naš narod od davnina - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da ovo priznanje doživljava kao njegovu ljubav prema Srbiji, i dodaje da je ono posvećeno svim njegovim saradnicima. Ovo najveće priznanje Srbije do sada su, između ostalih, primili ruski i kineski predsednik Vladimir Putin i Si Đinping.

Dodik je odlikovanje dobio, zbog izuzetnih zasluga u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovine, naročito Republike Srpske.

- Moramo biti okupljeni oko zlatne reči našeg naroda, a to je sloboda. Sloboda traži žrtvu... Vređa me kad mi kažu da sam bosanski Srbin, jer sam ja samo Srbin - zaključio je u svom obraćanju Milorad Dodik.

Autor: redportal.rs

#Milorad Dodik

#Orden Republike Srbije

#aleksandar vučić

#orden