Kraljica kontinetalnog turizma ili crkva gde se pričestio Lazar pre Kosovskog boja?

Ukoliko planirate odmor u Srbiji, možda baš odaberete jedno od ovih 5 mesta, na koja je uputio Magazin Novosti.rs.

VRNJAČKA BANJA I MANASTIRI 🙏🏻

Pored toga što naša "kraljica kontinentalnog turizma" ima najveći broj kreveta, a samim tim i krevet za svačiji džep, Vranjačka Banja ima i najveći park, koji je velika prednost tokom leta. Vrnjci imaju i mnoštvo bazena i akva-park, a 16. jula ovde stižu Brazilke koje će Vrnjačkom karnevalu doneti vrelu atmosferu.

Vrnjačka Banja ima 100 istorijskih vila. I ne samo to, okružena je lepim mestima na koja može da se ide na izlet, a Žiča i Sopoćani su prva preporuka.

View this post on Instagram

A post shared by TO Vrnjačka Banja (@tovrnjackabanja)

IZVOR: IG / @tovrnjackabanja

PROLOM BANJA I ĐAVOLJA VAROŠ 😊

Đavolja varoš je već dovoljan razlog da se uputite u Prolom Banju, a kada se tome doda ogroman bazen sa toboganima - jasno je da je jug Srbije dobar izbor. Bazeni u Prolom banji se pune mineralnom, lekovitom vodom, a njome je napunjen i akva-park. Pešačkom stazom od banje stiže se do brvnare crkve Lazarice, u kojoj se pričestio car Lazar pre Kosovskog boja.

View this post on Instagram

A post shared by Prolom Banja (@prolombanja)

IZVOR: IG / @prolombanja

ČAČAK I OVČARSKO-KABLARSKA KLISURA 🌺

Iz ovog kraja potiču Obrenovići, pa su za ljubitelje istorije Narodni muzej u Čačku, brdo LJubić i sam Čačak prava poslastica.

Ovčarsko-kablarska klisura krije 10 manastira koje je gradio narod i do kojih se može stići pešice ili katamaranom iz Međurečja. Najlepše se vide sa vidikovca koji se nalazi na Kablaru. U Ovčarsko-kablarskoj banji se možete i kupati, ali i u Zapadnoj Moravi.

View this post on Instagram

A post shared by Turistička organizacija Čačak (@tourist_organization_of_cacak)

IZVOR: IG / @tourist_organization_of_cacak

PODUNAVLJE I KLADOVO 🍷

Jedno jezero, 2 arheološka nalazišta i 4 tvrđave neverovatne lepote - to ima samo Podunavlje. Ko voli da se kupa treba da odabere hotel u Kladovu, gde se nalazi odlična plaža. U odlasku svratite u Smederevo i Viminacijum, a u povratku u Ram, Lepenski vir i Golubac.

Ako volite vina, ovo je, takođe, odredište za vas, jer su blizu Kladova i Rajačke pimnice. LJubitelji prirode pak treba da se "izgube" u Nacionalnom parku Đerdap, koji će uskoro dobiti stakleni most.

View this post on Instagram

A post shared by Nacionalni park Djerdap (@djerdapnationalpark)

IZVOR: IG / @djerdapnationalpark

SOMBOR I KANALI 🌞

Sombor je lep tokom čitave godine, a ovo je savršeno mesto za kratak odmor. Obavezno treba posetiti etno-kuću Bodrog, staru 150 godina, prvi privatni Zoo-vrt Miki, Gradsku kuću, Sunčani sat, voziti se fijakerom ili grad razgledati biciklom, jer mu je drugo ime - Ravangrad! U Bačkom Bregu možete videti Šokačku kuću, ali i okupati se i na Štrandu, gradskom kupalištu.

View this post on Instagram

A post shared by Visit Sombor (@turisticka_organizacija_sombor)

IZVOR: IG 7 @turisticka_organizacija_sombor

Autor: A. Mikata

#Ovčarsko-kablarska klisura

#Prolom banja

#Srbija

#Vrnjačka Banja

#mesta za odmor

#sombor

#Čačak

#Đavolja varoš