Voda u bazenima će biti mineralna 😎

Izmena Plana detaljne regulacije poslovanja duž Ulice Paje Radosavljevića usvojena je na sednici Skupštine Grada Novog Sada u petak, 18. juna. Ovom izmenom stvorena je mogućnost za početak rada na izgradnji najvećeg akvaparka na Balkanu. 

- Ceo perimetar Minaqua Aqua Parka će dominirati ulazom u Novi Sad i biće vidljiv sa auto–puta. Svojim sadržajima doprineće poboljšanju sportsko-rekreativnih sadržaja građana i obogatiti turističku ponudu grada. Izgradnjom Minaqua Aqua Parka omogućava se razvoj hotelsko-ugostiteljskih i komercijalnih sadržaja u okolini. Veliku podršku projektu dale su sve gradske strukture na čelu sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem - poručuju u kompaniji Minaqua.

Kapacitet akvaparka biće 2.000 na otvorenom, te 1.000 ljudi u zatvorenom delu. Planirano je zapošljavanje novih 150 radnika.

- Voda u svim bazenima će biti Minaqua mineralna voda sa visokim sadržajem minerala. Sadržaji u okviru Minaqua Aqua Parka će biti maksimalno prilagođeni deci od dve do 15 godina starosti, u pogledu bezbednosti, edukacije i sadržaja. Iskustva stečena radu sa decom u Minaqua Korzo parku koji se nalazi na Bulevaru Evrope biće implementirana u kreiranju zabavnih sadržaja Minaqua Aqua Parka - dodaju u kompaniji, piše 021.rs.

Kompletna koncepcija Minaqua Aqua Parka osmišljena je kao eco friendly, pa će tako grejanje biti iz geotermalnih izvoranapajanje struje solarno, biće zasađeno 1.000 stabala drveća, dok će parking kapaciteta od 1.000 vozila biti prekriven solarnim panelima.

Procenjuje se da je vrednost investicije 15 miliona evra, a sva sredstva će biti obezbeđena iz sopstvenih izvora.

U toku izrade projekta Minaqua Aqua Parka biće primenjena najoptimalnija arhitektonsko-tehnička i tehnološka rešenja.

Autor: 021.rs / redportal.rs

#Balkan

#NOVI SAD

#akvapark

#mineralna voda