Prvi put i odmah zlato 🧐

Učenici trećeg razreda gimnazije iz Kosovske Kamenice osvojili su prvo mesto i zlatnu medalju na četvrtom Međunarodnom takmičenju Brinfiniti održanom u Beogradu. Takmičenje se ticalo STEAM obrazovanja (Science, Technology, Engineering and the Arts).

Kako prenosi portal Kossev, Jovana Pešić, Jelena Savić, Marija Stoiljković i Veselj Saljilji ćine pobedničku ekipu za koju nije postojao nijedan nerešivi problem.

Kako objašnjava mentor ekipe profesor Slobodan Miljković:

Nakon rešavanja određenih zadataka u vezi sa detektovanjem problema i rešavanjem zagonetki, brzo smo ušli u sledeći krug takmičenja gde su učenici rešavali probleme iz ekonomije, matematike i umetnosti. Zahvaljujući znanju uspeli su da se plasiraju u polufinale.

Takođe je dodao da su u finalnom delu takmičenja kao motiv za svoj zadatak koristili objekat Plutonijum u Briselu:

Osavremenili su ideju i umesto kugli stavljali staklene sfere unutar kojih su osmislili postavljanje solarnih traka čime su objekat učinili ekološki održivim i ekonomski isplativim. Ova kreativna ideja je odlučila da od žirija dobiju najveći broj poena.

Direktor Gimnazije u Kosovskoj Kamenici Ivan Arsić, ponosan na učenike i nastavnike svoje škole, citira Erazma Roterdamskog da je najveća nada svake zemlje leži u primerenom školovanju mladih.

Naši gimnazijalci prvi put su učestvovali na Brinfiniti takmičenju i kući se vratili sa najsvetlijim odličjem! 🥰🥰🥰

Autor: kossev.info

#Brinfiniti

#Gimnazija Kosovska Kamenica

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Kosovska Kamenica

#prvo mesto

#steam

#takmičenje

#zlatna medalja

#znanje