Litiju predvodi PATRIJARH SRPSKI PORFIRIJE

Gradonačelnik Zoran Radojičić izjavio je da će Spasovdanskom litijom građani izraziti molitvu za Beograd, setiti se svih onih koje su izgubili u prethodnoj godini, pogotovo onih koji su izgubili bitku sa opakom bolešću i pokazati zahvalnost svim ljudima koji su se borili za zdravlje građana, saopštila je Gradska uprava.

Radojičić je na konferenciji za novinare povodom obeležavanja gradske slave Spasovdana i Spasovdanske litije 10. juna, rekao da mu je čast i zadovoljstvo što je ovogodišnji domaćin slave Grada i dodao da je „iza nas godina izazova i velike borbe sa virusom korona, i da smo svi nestrpljivo čekali ove momente kada možemo delimično opuštenije da učestvujemo u gradskim okupljanjima i manifestacijama“.

On je naglasio „da smo svesni da nismo još pobedili, ali da ulazimo u mirniji period“ i dodao da je patrijarh Porfirije izrazio želju da „imamo novu litiju i da je organizujemo na drugačiji način u odnosu na prethodne godine“.

Planirano je je da litija u 19 sati krene od Vaznesenjske crkve ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana, Slavijom, Bulevarom oslobođenja do Hrama Svetog Save.

Radojičić je pozvao građane da se pridruže litiji koja će biti organizovana u skladu sa svim epidemiološkim merama.

Autor: fonet.rs

#beograd

#litija

#spasovdan

#četvrtak