Penzioneri se ne prijavljuju

U ponoć 1. juna, na sajtu pmi.trezor.gov.rs, krenula je prijava za 3.000 dinara za građane Srbije koji su se vakcinisali makar jednom dozom vakcine do juče, 31. maja, ili prema najnovijim informacijama - za one koji su se do juče prijavili, a 1. dozu treba da prime u narednih 7 dana.

Prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, za pomoć se mogu prijaviti svi državljani Republike Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji Republike Srbije, zaključno sa 31. majem, primili makar 1 dozu vakcine, čiju je bezbednost, efikasnost i kvalitet potvrdila Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije i izdala dozvolu za upotrebu leka.

Prijava za 3.000 dinara podrške imunizovanim građanima biće moguća do 15. juna, dok će isplate biti realizovane odmah po završetku prijave. Ministar finansija Siniša Mali je pozvao sve vakcinisane građane da se prijave za 3.000 dinara i napomenuo da je sistem za prijavu već razrađen i da odlično funkcioniše.

- Želimo da što pre razvijemo kolektivni imunitet i da što veći broj građana primi vakcinu protiv virusa korona. Zato smo i izašli sa ovom merom kojom želimo da nagradimo sve koji su primili makar 1 dozu vakcine - rekao je ministar i naglasio da država u dinar i u dan isplaćuje obaveze koje ima, pa je tako već 5,7 miliona građana primilo 1. ratu od 30 evra, u okviru mere podrške 30+30 evra, dok će im druga biti isplaćena u novembru.

pročitajte još

Mirnija noć u Beogradu!

Autor: pink.rs / telegraf.rs

#ISPLATA

#koronavirus

#novac

#sinisa mali

#vakcinacija