Ukupno 50,2% punoletnih građana

U Beogradu je zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano 50,2% ukupnog punoletnog stanovništva, odnosno 698,594 osobe, revakcinisano 43% punoletnih, odnosno 598.773 građana, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Takođe je i dodao da će u ime grada Beograda već sutra pisati Kriznom štabu i tražiti da se na teritoriji Beograda dozvoli rad ugostiteljskih objekata do jedan sat po ponoći. Kako je objasnio:

U Beogradu je juče bilo 50 zaraženih od 274 koliko ih je bilo u Srbiji. To je oko 18 odsto, a mi u stanovništvu Srbije učestvujemo sa 25 odsto. To je posledica imunizacije koja se u Beogradu najbolje odvija. Prema tome, kada u gradu kakav je Beograd imate 50 zaraženih stvarno nema smisla da kafići i restorani rade samo do 22 sata. Nadamo se da će većina gradova u Srbiji do 21. juna preći prag od 50 odsto. Beograd je već to učinio. Brzo će Novi Sad, Niš, Kragujevac, Užice, Sremska Mitrovica. Nema razloga da Beograd i sredine koje budu imale više od 50 odsto vakcinisanih 21. juna ne budu otvoreni za koncerte, svadbe, kongrese, festivale uz poštovanje protokola i svih epidemioloških mera. Beograđanke i Beograđani zaslužuju da budu nagrađeni jer su bili najbolji kada je vakcinacija u pitanju. Oni su to zaslužili, a ja sam tu da u njihovo ime to tražim

Autor: tanjug.rs/kurir.rs

#50%

#Goran Vesić

#beograd

#polovina punoletnih vakcinisana

#vakcinacija

#vakcine