Na Dan Zavoda sutra se otvara izložba posvećena kulturno-istorijskim celinama Beograda

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda sutra obeležava 61. godinu rada na očuvanju kulturnog nasleđa prestonice, i tom prilikom će biti organizovani zanimljivi programi i pripremljeni pokloni, saopšteno je iz te ustanove.

Na Dan Zavoda sutra se otvara izložba posvećena kulturno-istorijskim celinama Beograda, na kojoj će biti prikazano svih 18 prostornih celina glavnog grada, kao i njihov razvoj od osnivanja Zavoda do danas. Ova izložba će biti dostupna javnosti od petka.

Na izložbi će biti prikazane sve prostorne celine grada Beograda, njih 18 i razvoj istih od osnivanja Zavoda do danas. Poštujući propisane epidemiološke mere, izložba će nakon tog dana biti dostupna javnosti.

U petak, 28. maja biće organizovana šetnja i uživanje kroz Astronomsku opservatoriju na Zvezdari, spomenik kulture sa osvrtom na istoriju, ali i sve izvedene radove na ovom zdanju. Ovu šetnju će voditi arhitekta Zavoda Aleksandra Šević, zajedno sa Vesnom Mijatović, saradnikom Astronomske opservatorije (potrebno je najaviti se ranije, što možete preko mejla koji možete naći na njihovom sajtu).

Za subotu je pripremljeno predavanje o tajnama beogradskih hotela i kafana, kroz koje će zaintresovane provesti istoričarka umetnosti Ljubica Radovanović. Za najmlađe Za naše najmlađe će istog dana, u bajkovitom ambijentu Beogradske tvrđave na Gornjem gradu biti održana predstava Veselo pozorje u saradnji sa Pan teatrom.

Foto: beogradskonasledje.rs/nepoznato

Autor: Tanjug / beogradskonasledje.rs

#61. godina postojanja

#Spomenik

#Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda