Tiodorović poziva mlade da se vakcinišu

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 414 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 10.903 osobe testirane u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 13 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 58 pacijenata.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 376 pozitivnih slučajeva, 68 pacijenata na respiratoru i 11 preminulih osoba.

Vakcinacija se u našoj zemlji odvija prema planu, kako kažu stručnjaci. Do sada je revakcinisano više od 1.700.000 građana, što predstavlja 1/4 ukupne populacije.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da je došlo do tendencije značajnog pada broja novozaraženih. Ipak, kako kaže, virus još uvek cirkuliše među populacijom sa slabijim imunitetom, pa se mora nastaviti opreznost i aktivna borba protiv virusa.

Stoga on apeluje pre svega na mlađu populaciju da vakcinacijom spreči da se virus ponovo masovno proširi ukoliko bi značajnije ušao među mlade.

Autor: redportal.rs

#broj zaraženih

#korona izveštaj

#korona presek

#obolelih

#preminulih

#umrlih