Uhvaćeni na delu na prelazima na Merdaru i Rudnici

KIM: Tokom protekle nedelje, samo na kontrolnim punktovima Merdare i Rudnica, srpski carinicu su sprečili krijumčarenje robe u vrednosti većoj od 100.000 evra.

Kako prenosi portal Kossev navode iz carine, roba je zaplenjena tokom kontrole kamiona čačanskih registarskih oznaka, koje je iz Nemačke na Kosovo i Metohiju prevozilo polovno kombi vozilo puno neprijavljene robe.

Prilikom detaljnog pregleda tovarnog dela, kada je skinuta carinska plomba, 65-godišnji vozač je pokazao i fakture koje nisu bile evidentirane u tranzitnom dokumentu, što je ukazivalo da se u kamionu, pored prijavljene, nalazi i neprijavljena roba.

Nakon što je vozilo dopraćeno do carinskog magacina u Gadžinom Hanu, otkrivena je sva neprijavljena roba u vrednosti od preko 46.000 evra.

Prijavljeni kombi je bio pun polovnih delova za automobile, skutera, bicikala, elektro-uređaja i aparata, a kako zaplenjena roba prelazi trećinu ukupne vrednosti i samog vozila i kamion je zadržan do konačnog prekršajnog postupka.

Ukupna vrednost ovog prekršaja je čak 108.000 evra.

Takođe, u Rudnici na kontrolnom punktu, carinicu su u subotu prilikom kontrole sutobusa Priština-Novi Pazar, u specijalnim šupljinama na autobusu, otkrili tehničku robu vrednu oko 3.000 evra.

Autor: kossev.info

#100.000 evra

#Administrativni prelazi

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Merdare

#Rudnica

#kamion

#šverc