Hoće li Krizni štab popustiti mere?

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 787 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 12.514 osobe testirane u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 17 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 101 pacijent.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 901 pozitivan slučaj, 98 pacijenata na respiratoru i 18 preminulih osoba.

Vakcinacija se u našoj zemlji odvija prema planu, kako kažu stručnjaci. Do sada je revakcinisano više od 1.600.000 građana, što predstavlja 1/4 ukupne punoletne populacije.

Danas od 16.00 časova zasedaće Krizni štab, na kome se očekuje da bude razmotreno novo popuštanje mera za suzbijanje koronavirusa.

Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je da se vidi pad epidemiološke krive kako u Beogradu, tako i u celoj Srbiji, a da je razlog tome imunizacija, u kojoj je jedini spas protiv pandemije.

- Virus je u nokdaunu, sada je vreme da ga proteramo iz zemlje - rekao je Kon.

On je naglasio da je neophodno da ipak ostanemo oprezni i da je najvažnije odoleti potrebi da se kolektivno opustimo.

Autor: redportal.rs

#broj zaraženih

#korona izveštaj

#korona presek

#obolelih

#preminulih

#umrlih