Završen sastanak najviših delegacija 2 stranke

Danas oko 18.00 časova završen je sastanak na kome su lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić i lider Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić načelno dogovorili ujedinjenje, odnosno pripajanje Šapićeve partije trenutno najvećoj vladajućoj partiji u Srbiji.

Sastanku su pored lidera prisustvovale i najviše delegacije dveju partija, a dogovoreno je da proces ujedinjenja bude završen do kraja tekućeg meseca, kako je novinarima nakon sastanka saopštio Aleksandar Šapić.

Iz SNS-a tu su bili Siniša Mali, Miloš Vučević, Darko Glišić i Dejan Đurđević, dok su članovi Šapićeve delegacije bili Marija Leković i Radovan Tvrdišić.

Predsednik Vučić kratko je za medije rekao da su na sastanku razgovarali o "mnogo čemu", dok je Šapić bio raspoloženiji za razgovor sa novinarima, rekavši da je utisak sa sastanka dobar.

Prema njegovim rečima, bilo je reči o tehničkim pitanjima ujedinjenja, ali i o stožernim tačkama oko kojih će se ujediniti.

Na pitanje da li je SPAS jednoglasno doneo odluku o pripajanju SNS-u Šapić je rekao da će Glavni odbor tek biti održan, ali da su svi iz partije obavešteni o tome koja je namera rukovodstva stranke.

Naime, on je rekao da su reakcije u lokalnim odborima te partije bolje nego što je očekivao.

Mediji nisu mogli da izbegnu da spomenu sinoćnu emisiju Utisak nedelje u kojoj je Šapić gostovao zajedno sa predsednikom Narodne stranke Vukom Jeremićem, pa su ga tako pitali da li je dobio pohvale za taj nastup, na šta je on odgovorio potvrdno.

Autor: redportal.rs

#pripajanje spas

#sapic pripajanje

#sapic sastanak

#sapic sns

#sapic snsom

#sapic snsu

#sapic vucic

#spas sa snsom

#spas utapa

#ujedninjenje spas