Zabrane prijema bila na snazi tokom vikenda zbog korone kod dve bebe

U porodilištu u Vranju se porođaji ovog ponedeljka odvijaju normalno, posle zabrane prijema porodilja koja je usledila tokom vikenda po uputstvu epidemiologa tamošnjeg Zavoda za javno zdravlje, a po otkrivanju kovid infekcije kod dve bebe, potvrdila je za Jugmediu Gordana Đorđević, načelnica Ginekologije.

Ona je takođe saopštila da tokom vikenda i nije bilo prijema za porođaj tako da nisu ni morali porodilje da šalju na porođaj u Surdulicu i Niš.

- Dve bebe kod kojih smo utvrdili COVID 19, a koje smo poslali u Niš na dalje lečenje, se prema informacijama dobro osećaju. Prva beba je imala temperaturu i kod nje smo posle testiranja utvrdili prisustvo ove infekcije. Za razliku od nje druga beba nije imala nikakve simptoma, ali smo posle testiranja svih beba, uvrdili da je i ona pozitivna na koronu. Odmah smo po preporuci epidemiologa uradili kompletnu dezinfekciju našeg odeljenja, kao i odeljenja gde su se nalazile beb“ - ističe doktorka Đorđević i naglašava da su testirani i svi oni koji su bili u kontaktu sa njima.

Prema njenim rečima antigneskim testovima se testiraju i sve porodilje koje dođu na njihovo odeljenje i prati njihovo stanje gde se sprovode i sve epidemiološke mere zaštite.

Od početka pandemije na ovom odeljenju posete su strogo zabranjenje tako da porodilje nemaju razloga za zabrinutost.

pročitajte još

VRANJE: Požar u bolnici

Autor: Gordana Nastić

#Porodilište

#korona

#koronavirus

#ponovo radi

#vranje