Srbija je u nekim delovima uspešna, a u nekim još mora da radi

Razgovor sa predstavnicima Atlanskog saveta je vođen putem video-linka, a tom prilikom se predsednik Srbije Aleksandar Vučič dotakao nekoliko bitnih tema.

Ono što je svim zemljama prioritet je vakcinacija stanovnišva koje se u Srbiji odvija relativno brzo. Upitan da prokomentariše nabavku vakcina predsednik je rekao da ne misli da će to mnogo biti istorijski bitno, ali da je Srbija od svih proizvođača naručila vakcine.

Predsednik je takođe upitan da prokomentariše njegov odnos sa Trampom i Bajdenom na šta je on odgovorio da se Bajden bolje razume u geopolitičke prilike na Balkanu, dok je sa Trampom pričao samo jednom o politici.

O ljudskim pravima i borbi protiv korupcije Vučić je istakao da će i u tome Srbija biti lider kao što je u ekonomiji i vakcinaciji.

Kada je reč o regionu i ekonomiji predsednik je rekao da je Srbija lider u regionu i da je privukla 70% investicija koje su bile predviđene za investiranje u region Zapadnog Balkana. Takođe je istakao da ga nikakvi nacionalistički ispadi ne zanimaju.

Na pitanje u vezi sa Kosovom i Metohijom rekao je da Srbija nikog ne ucenjuje, a da to u Prištini i nije slučaj i da se svaki dan mogu čuti preteći tonovi i da ga zabrinjavaju izjave o "Velikoj Albaniji".

IZVOR: YT / AtlanticCouncil

Autor: Redportal.rs

#Ekonomija

#Vučić

#atlanski savet

#razgovor