Ide na bolje

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 2.069 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 10.262 osobe testirane u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 37 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 218 pacijenata.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 2.583 pozitivan slučaj, 228 pacijenata na respiratoru i 34 preminulih osoba.

To znači da je u odnosu na jučerašnji dan dodatno opao broj novozaraženih, kao i broj pacijenata na respiratoru, ali je, nažalost, porastao broj preminulih osoba.

Proces imunizacije u Srbiji za sada protiče u najboljem redu, prema rečima stručnjaka. Broj revakcinisanih osoba prešao je 1.300.000, što Srbiju čini jednom od najboljih država Evrope po procentu vakcinisanog stanovništva.

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog specijalističkog instituta Kraljevo, dr Milanko Šekler, izjavio je jutros da će se "virus sada boriti protiv koji su vakcinisani".

- Imaće još veći izazov da se bori, pokušavaće da se menja da bi uspeo da nas zarazi. Poenta je da se on prilagodi nama i mi njemu - rekao je Šekler, a zatim dodao:

- Cilj mu je da izazva šmrkljavost par dana, da ga preležiš na nogama i to je to i da ga ne maltretiramo vakcinom. To će se desiti sigurno.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#epidemiološka situacija

#korona presek

#koronavirus