Epidemiološka kriva nastavlja silaznom putanjom

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 2.846 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 14.193 osobe testirane u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 39 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 239 pacijenata.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 2.971 pozitivan slučaj, 259 pacijenata na respiratoru i 35 preminulih osoba.

To znači da je u odnosu na jučerašnji dan dodatno opao broj novozaraženih, kao i broj pacijenata na respiratoru, ali je, nažalost, porastao broj preminulih osoba.

Proces imunizacije u Srbiji za sada protiče u najboljem redu, prema rečima stručnjaka. Broj revakcinisanih osoba prešao je 1.300.000, što Srbiju čini jednom od najboljih država Evrope po procentu vakcinisanog stanovništva.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba doneta je odluka da učenici starijih razreda osnovnih, kao i učenici srednjih škola, počnu da pohađaju nastavu uživo.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#broj zaraženih

#korona

#kovid

#obolelih

#preminulih

#umrlih