U Beogradu je do sada revakcinisano više od 25% građana

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će uskoro biti organizovana vakcinacija za sve zaposlene u uslužnom sektoru zato što su to pripadnici branši koji imaju kontakt sa velikim brojem ljudi, prenosi Blic.

Kako navodi, vakcinacija ugostitelja bi trebalo da počne u ponedeljak, a predstavnici ove branše sa kojima se razgovaralo najavili su da će motivisati svoje zaposlene da prime vakcinu.

Zamenik gradonačelnika je precizirao da je do sada vakcinisano nešto više od 27% osoblja u hotelima, a da ih je još 27% zainteresovano za vakcinu.

Pored sastanka predstavnika Grada Beograda, Privredne komore Srbije i ugostitelja, održan je i sastanak sa predstavnicima opština kako bi se razmotrili najefikasniji modeli za vakcinaciju građana u ruralnim sredinama.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je da su do sada vakcinisani zaposleni u Gradskoj čistoći, Beogradskim elektranama, Zelenilu - Beograd.

Pored ove grupe, vakcinisano je više od 1.600 kasirki i kasira svih trgovinskih lanaca u Beogradu, kao i više od 2.000 zaposlenih u GSP-u, taksista i vozača privatnih prevoznika, zaključila je Nataša Stanisavljević.

Autor: Blic / redportal.rs

#Srbija

#korona

#ugostitelji

#vakcinacija