Ministar Nenad Popović naglasio da se radi o potvrdi ogromnog poverenja između partnera

Institut Torlak danas je potpisao Sporazum o transferu tehnologija s Ruskim fondom direktnih investicija i ruskom farmaceutskom kompanijom Generijum o procedurama i tehnologijama neophodnim za proizvodnju ruske vakcine Sputnjik V u Srbiji, saopštio je ministar i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju s Rusijom Nenad Popović.

- Od ovog trenutka za Torlak su otvoreni podaci vezano za proizvodnju vakcine Sputnjik V koju je razvio najrenomiraniji ruski institut za virusologiju Gamaleja. Radi se o osetljivim i poverljivim podacima koje mogu da razmene samo partneri koji imaju ogromno međusobno poverenje - kazao je Popović.

Torlak dobija tehnogoliju za Sputnjik,proizvodnja krajem maja

Institut Torlak potpisao je danas Sporazum o transferu tehnologija sa Ruskim fondom direktnih investicija i ruskom farmaceutskom kompanijom Generijum, kojim ruska strana prenosi srpskoj podatke o procedurama i tehnologijama neophodnim za proizvodnju vakcine Sputnjik V u Srbiji.

Ovo je saopštio ministar i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović navodeći da su od ovog trenutka za Torlak otvoreni podaci u vezi s proizvodnjom vakcine Sputnjik Ve koju je razvio institut Gamaleja.

Autor: Tanjug

##COVID-19

#koronavirus

#nenad popović

#sputnik v