Danas se obaraju svi rekordi

U Palati Srbija počela je konferencija za medije predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Do 15.00 č., prema trenutnim brojkama, biće više od 1.200 zaraženih, što će predstavljati rekord broja novozaraženih.

Svi zaposleni u zdravstvenom sistemu Republike Srbije dobiće do kraja godine jednokratnu pomoć od 10.000 dinara, a u narednom periodu zdravstveni radnici će imati najveće povećanje plata, navodi predsednik Aleksandar Vučić.

Kako je predsednik Aleksandar Vučić najavio, neće biti novog zatvaranja zato što naša ekonomija to ne bi mogla da izdrži. To je uveliko povezano i sa svim primanjima u javnom sektoru, a pre svega sa primanjima zdravstvenih radnika, koji nose najveći teret u borbi protiv koronavirusa.

- U ovom trenutku u magacinu ima 955 stabilnih respiratora, dok mobilnih ima oko 150. Lekovi potrebni za koronavirus su dostupni, a sutra već stižu vakcine protiv gripa - izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.

- Što se tiče vakcine za koronavirus, tu su veliki problemi u svetu. Trka je ko će koga da registruje. Mesec dana prednosti u dobijanju vakcine je ogromna stvar i to će koristiti svi oni koji će vakcinu da proizvode. Minimalna količina bi trebalo da stigne do kraja godine, a do marta još 350.000, što je nedovoljno. Pregovaramo i sa Kinezima - izjavio je Aleksandar Vučić.

U mnogim zemljama se takve vakcine plaćaju, dok će u našoj zemlji takve vakcine za naše građane biti besplatne.

- Sve više ljudi imamo na respiratorima i sve više njih ulazi u bolnice. Lagao bih kada bih rekao da smo u panici. Situacija jeste za brigu, ali nismo uspaničeni. Ne mogu da kažem da je sve pod apsolutnom kontrolom, ali je neuporedivo bolje nego u najrazvijenijim državama na svetu, a pogotovo je bolje nego u drugim državama u regionu - saopštio je Aleksandar Vučić.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#Srbija

#Vučić

#koronavirus